Barn & Ungdom passbeskrivning

Här nedan kan du läsa om de olika passen som erbjuds inom barn- och ungdomssektionen.

Vilken aktivitet passar bäst för ditt barn?
Vill ditt barn gå i flera än en grupp är detta endast möjligt i mån av plats. Vid bokningstillfället kan du endast boka in ditt barn i en grupp. Mejla till asarumsgymnasterna@gmail.com och meddela om ditt barn vill bli anmäld till fler grupper. I mån av plats bokar vi in ditt barn i den önskade gruppen.

 

Information under Covid-19

• Inga vuxna eller syskon tillåts i hallar, omklädningsrum eller på läktare.
• I grupper där barnen är lite äldre sker hämtning och lämning
  utanför hallen. En ledare tar emot era barn vid ytterdörren.
• Vi undviker stora samlingar och delar därför upp oss i flera
  omklädningsrum i våra gymnastikhallar.
• Mer information kring vad som gäller för respektive grupp kommer v35!

Välkommen!

Rörelse till musik


Tillsammans med förälder blandar vi olika rörelselekar, med enklare danssteg och lekar i övrigt. Fokus ligger på att ha roligt och röra på sig till musik!


 

Knattegympa och Minigympa 4-6 år


Målet med dessa grupper är att barnen på ett lekfullt och roligt sätt ska känna rörelseglädje och kunna utveckla sin motorik genom rörelse till musik, lek och olika redskap. Alla moment görs tillsammans med andra barn, så även samarbetsförmågan tränas här.

 


 

Minidans 5-7 år


Huvudsyftet i gruppen är dans, vi gör enkla steg som sedan blir till en färdig dans. På våra pass varierar vi dansen med lekar, hinderbanor och annat skoj!

 


 

Kidsdance 8-10 år


Gruppens huvudfokus är dans. Vi gör steg i anpassad svårighetsgrad, stegen blir sedan ihopsatta till en färdig dans. Danspassen varieras till viss del i lek, olika övningar och annat skoj.

 


 

Redskap nybörjare 


Nybörjargrupp för gymnastik. Vårt mål med träningen är att utveckla barnens grundläggande motorik. Vi börjar alltid ett pass med en varierande uppvärmning för att sedan låta barnen testa på lättare redskap och övningar. Kullerbyttor, hjulningar och stå på händer är grunderna och dessa lär vi oss genom andra olika övningar. Även balans och smidighet övas på olika sätt. Mindre trampetter är också ett inslag i träningen som gör att barnet får en bättre kontroll på sin kropp. Vi avslutar alltid passet med lek!

 


 

Redskap avancerad fortsättning


Är en redskapsgrupp för de lite äldre deltagarna. Mer avancerade övningar och hopp ingår. OBS! Detta är en fortsättningsgrupp som barnen flyttas upp till efterhand. Du kan inte själv anmäla barnet till denna grupp.

 


 

Volten


Detta är en fortsättningsgrupp för gymnaster. Vi börjar alltid passet med uppvärmning av olika slag. När man lärt sig grunderna för gymnastik är det dags att ge sig på de svårare övningarna som lite handvolt, flickis osv. På trampetten avancerar vi också och börjar bl.a. med just volt. Detta pass varar lite längre då vi också använder oss av airtrack vissa av gångerna. OBS! Detta är en fortsättningsgrupp som barnen flyttas upp till efterhand. Du kan inte själv anmäla barnet till denna grupp.

 


 

Familjelek 2-4 år


Här går de allra minsta barnen tillsammans med sina föräldrar. Barnen lär sig leka med hela kroppen tillsammans med föräldrarna på ett lekfullt och roligt sätt. Dessutom får de lära sig olika ramsor, rörelser till musik, lek med bollar och får prova sina nyvunna kunskaper i redskapsbanor. Passet avslutas med fruktstund.

 


 

Bamsegympa 3-4 år


Bamsegympa är en rolig och allsidig motorisk träning där barnen får prova på olika sätt att röra sig och använda både kropp och knopp! Vi har kul i lek och rörelse tillsammans med kompisarna (och i vissa grupper med föräldrar). Att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta – det är Bamsegympa – och det är Bamsekul!