Barn- & Ungdomspass

På denna sidan kan du läsa om de olika grupperna vi har inom barn- och ungdomssektionen. Du får veta vilka åldrar gympan riktar sig till, vad man gör och vilka färdigheter som tränas. Under fliken Tider hittar du telefonnummer till ledarna i de olika grupperna.
Personerna på bilderna på denna hemsida har lämnat sitt alt målsmans godkännande att medverka.

Familjelek 2-4 år

I denna gruppen går de allra minsta barnen tillsammans med sina föräldrar. Barnen lär sig leka med hela kroppen på ett lekfullt och roligt sätt och föräldrarna finns alltid med i dessa lekar. Dessutom får de lära sig olika ramsor, rörelser till musik, de leker med bollar och får prova sina nyvunna kunskaper i redskapsbanor.

Bamsegympa 3-4 år

Bamsegympa är rolig och allsidig motorisk träning där barnen får prova på olika sätt att röra sig och använda kropp och knopp! Att ha kul, i lek och rörelse tillsammans med kompisarna (och i vissa grupper med föräldrar). Att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta – det är Bamsegympa – och det är Bamsekul!

Knattegympa och Minigympa 4-6 år

Målet med denna gymnastikgrupp är att barnen på ett lekfullt och roligt sätt ska känna rörelseglädje och kunna utveckla sin motorik genom rörelse till musik, lek och olika redskap. Alla moment görs tillsammans med andra barn, så även samarbetsförmågan tränas här.

Kullerbyttan 5-7 år

Nybörjargrupp för gymnastik. Vårt mål med träningen är att utveckla barnens grundläggande motorik. Vi börjar alltid ett pass med en varierande uppvärmning för att sedan låta barnen testa på lättare redskap och övningar. Kullerbyttor, hjulningar och stå på händer är grunderna och dessa lär vi oss genom andra olika övningar. Även balans och smidighet övas på olika sätt. Trampetten är också ett inslag i träningen som gör att barnet får en bättre kontroll på sin kropp. Vi avslutar alltid passet med lek!

 Volten 8 år & äldre

Detta är en fortsättningsgrupp för gymnaster. Vi börjar alltid passet med uppvärmning av olika slag. När man lärt sig grunderna för gymnastik är det dags att ge sig på de svårare övningarna som lite handvolt, flickis osv. På trampetten avancerar vi också och börjar bl.a. med just volt. Detta pass varar lite längre då vi också använder oss av airtrack vissa av gångerna.

Redskap för nybörjare 6-8 år

 

Redskap+trampett från 10 år

Är en redskapsgrupp för de lite äldre deltagarna. Mer avancerade övningar och hopp ingår i detta populära gympapass.

 

Minidance 5-7 år

En dansgrupp för dig som är 5-7 år.
Huvudsyftet i gruppen är dans, vi gör enkla steg som sedan blir till en färdig dans. På våra pass varierar vi dansen med lekar, hinderbanor och annat skoj.

Kidsdance 8-10 år

En dansgrupp för dig som är 8-10 år.
Gruppens huvudfokus är dans. Vi gör steg i anpassad svårighetsgrad, stegen blir sedan ihopsatta till en färdig dans. Danspassen varieras till viss del i lek, olika övningar och annat skoj.

Akrobatisk dans

Vårt mål med gruppen är att alla ska ha kul och lära sig grunderna i både gymnastik och dans. Vi kommer att göra lättare danser och gymnastikövningar.

Just Dance

Justdance är en dansgrupp för dig som är mellan 10-13 år. Justdance är en blandning av olika dansstilar som passar alla som gillar dans.
Jag kommer att lära ut basstegen och sedan  andra steg som kommer sättas ihop till en dans. Passen är upplagda olika men innehåller alltid uppvärmning/stretch, dans, övning/lek och avslutas med stretch/avslappning.